• پنجشنبه 01 مهر 1395 - 17:53
  • 7586
  • 0 دیدگاه
  • اخبار ,

طرحهای فرش دستبافت کاشان (تصاویر)

طرحهای فرش دستبافت کاشان (تصاویر)     فرش دستبافت کاشان دارای قدمت چند صد ساله میباشد . طرحهای متنوع و بسیار زیبا از آثار هنرمندان کاشانی میباشد . در این بخش تعدادی از طرحهای فرش دسبافت ک
طرحهای فرش دستبافت کاشان (تصاویر)

طرحهای فرش دستبافت کاشان (تصاویر)

 

 

فرش دستبافت کاشان دارای قدمت چند صد ساله میباشد . طرحهای متنوع و بسیار زیبا از آثار هنرمندان کاشانی میباشد . در این بخش تعدادی از طرحهای فرش دسبافت کاشان را برای شما عزیزان آماده کرده ایم .

 

 قالي كاشان ، كه شهرت آن دنيا را فرا گرفته و شامل گرانبهاترين آثار هنري و قطعه هاي ممتازي در نوع خود مي باشد ، از نظر تاريخي دو عصر متفاوت و مختلفي را پيموده و يك تعطيل طولاني و فاصله زماني قريب به دو قرن اين دو مرحله را از يكديگر جدا ساخته است .

 

نخستين بار در قرنهاي دهم و يازدهم هجري كه عصر طلايي صنايع كاشان ناميده شده است . بار دوم نيز دوره كنوني است كه از اويل قرن حاضر آغاز گشته است .چونكه عوامل و وسائل كار و چگونگي هاي آن در هر دوره تغييري يافته ، بنابر اين صنعت بزرگ را هم بايد در دو عصر متناوب و در حدود زمان و مكان و شرايط خاص خود مورد بررسي قرار داد

 

. دوره اول : اين نكته واضح و مسلم است كه سابقه تاريخي تهيه و بافتن هر گونه فرش و گليم و قالي با مواد اوليه پشم يا موري حيواني در آغاز كار از صنايع روستايي و ايلياتي بوده كه به تدريج در شهر ها و ساير مراكز اجتماع هم پيشرفت نموده . سپس نيز به به اقتضاي فراهم بودن وسائل و عوامل گوناگون محلي با به كار بردن الياف پنبه و ابريشم تا تارهاي زر و سيم هم تنوع پيدا كرده است .

 

وليكن در مورد قالي بافي كاشان دلايلي هست بر اينكه مبداء آن برعكس سير تدريجي و ترتيبي كه گفته شد از عالي ترين مرحله تكامل بافندگي منسوجات ظريف ابريشمي پديد آمده است.

 

زيرا كه پارچه بافي ابريشمي از روزگاري بس دراز در آن شهر رواج و رونق كامل داشته و قرنها پيش از مسافرت ماركوپولوي ايتاليايي در قرن هفتم به ايران كه (در كاشان مخمل و پارچه هاي ابريشمي توجه او را جلب كرده است ) مردم آن ديار سرگرم اين پيشه و هنر بوده اند .

 

آنها در طي زماني طولاني و با پيشرفت هاي تدريجي انواع تازه و ممتازي را در صنعت مخمل بافي پديد آوردند ، مانند مخمل دو خوابه ، برجسته و گل دار و مخمل زري تا پارچه هاي زربفت كه با ابريشم و گلابتون سيم و زر بافته مي شد .هر چند كه در مراكز ديگر هم اين كارگاههاي تهيه و قماشهاي ابريشمي مشابه آنها بافته شد ولي از جهت كم و كيف هرگز نتوانستند با كاشان رقابت و برابري بكنند .

 

در عهد شاه عباس اول كه مروج و مشوق صنايع كشاورزي بود ، بگفته مؤلف كتاب تذكره الملوك (صفحه 30) تنها كارخانه دولتي كه در خارج پايتخت خلعت ها و هداياي سلطنتي را فراهم ساخته و آماده مي كرد در كاشان برپا شده بود تا «خلعتي كه به حكام و وزرا و كلانتران و مين باشيان و يوز باشيان و سايرين داده مي شد در كاشان و اصفهان تهيه مي گرديد ».

 

بر اثر ترقي و تنوع منسوجات ، طبعاً مصرف آنها هم از لباس و پوشش زن و مرد تجاوز نموده در انواع وسايل و اسباب تجمل زندگي و براي زيب و آرايش دادن خانم هاي توانگران مورد استعمال قرار گرفت . و از آن جمله براي تزيين كف اطاق و گستردن روي فرشها بود . چنانكه شاردن محقق فرانسوي در كاخهاي سلطنتي اصفهان ديده و مي نويسد : «اين قالبي مخملي گرانبها را روي نمدهاي ضخيمي گسترده بودند تا قالي محفوظ بماند » .

 

يكي از وعاظ مسيحي بنام كارترايت كه در حدود سال 1600 ميلادي به كاشان آمده درباره صنايع و قالي آنجا مي نويسد : « مردم كاشان خيلي كاركن و صنعتگر هستند و براي هر فن و ذوقي مهارت دارند مخصوصاً در صنعت بافتن كمربند و دستمال و منسوجات گلابتون ، انواع مخمل و اطلس و زري و تافته و پارچه اي كه در اروپا معروف به اورمزين (منسوب بهرمز) مي باشد . و همچنين انواع قالي و قاليچه و ظروف چيني و كاشي كه انسان را متعجب مي سازد


. اجمالاً مي توان گفت كه كاشان مخزن و مركز معامله تمام شهرهاي ايران براي اين اجناس مي باشد

فرش کاشان

 

تصاویر فرش کاشان

 

فرش

 

فرش دستبافت کاشان

 

فرش دستبافت کاشان


فرش دستبافت کاشان

 

فرش دستبافت کاشان

 

فرش دستبافت کاشان

 

فرش دستبافت کاشان